Handzuš spolu s Hossom zostrelili Edmonton

25.04.2013 Celý región

New York (TASR) - Traja slovenskí hokejisti sa predstavili v noci na štvrtok v zámorskej NHL. V zápase Edmonton - Chicago (1:4) sa bodovo presadila dvojica útočníkov "jastrabov" Michal Handzuš a Marián Hossa, ktorá bolo pri všetkých góloch hostí. Handzuš, ktorý sa vrátil do zostavy po krátkej absencii, sa blysol tromi asistenciami, Hossa mal jednu.
Centra Handzuša vyhlásili v hale Rexall Place za druhú hviezdu, keď odohral 14:04 minút a mal aj tri plusové body. Darilo sa mu aj na vhadzovaní, pri ktorom mal 69% úspešnosť. Handzušovi výmena zo San Jose svedčí. Zatiaľ, čo v drese žralokov mal po 28 stretnutiach bilanciu 1+1, v drese Chicaga boduje v priemere každý druhý duel a má štatistiku 1+5 v desiatich zápasoch. Jednu plusku mal aj Hossa, na súperovho brankára vyslal jednu strelu a na ľade strávil 17:07. Hviezdny Slovák už v 4. minúte pri prvom góle dosiahol jubilejnú 500. asistenciu v profilige. V základnej časti odohral 1017 zápasov, strelil 434 gólov a má 934 bodov. V play off má na konte ďalších 97 bodov.
Chicago sa stalo držiteľom Prezidentskej trofeje
Chicago sa vďaka zisku dvoch bodov stalo po dlhých 22 rokoch držiteľom Prezidentskej trofeje určenej pre najlepší tím základnej časti. Pittsburgh Penguins už môže mať totiž maximálne 74 bodov a Blackhawks už majú teraz na Západnej konferencii bodov 75.
Tampa Bay zvíťazila doma nad Torontom 5:2, ale slovenský útočník v drese domácich Richard Pánik bol na ľade pri oboch góloch Maple Leafs. Po dvoch tretinách bol stav nerozhodný 2:2, ale v záverečnej časti hry sa najskôr trafil do čierneho český obranca Radko Gudas a následne dvomi gólmi skompletizoval hetrik Martin St. Louis. Jeho kolega z útoku Steven Stamkos mal tentoraz bilanciu 1+1 a so svojím 29. gólom je v tabuľke kanonierov NHL druhý o dva presné zásahy za Alexandrom Ovečkinom z Washingtonu Capitals. Mimochodom, produktívna dvojica Stamkos - St. Louis sa dostala aj na čelo produktivity, keď predstihli zraneného lídra Pittsburghu Penguins Sidneyho Crosbyho (15+41 v 36 zápasoch). St. Louis vedie súboj o Art Rossovu trofej s bilanciou 16+42 v 46 zápasoch, Stamkos má o dva body menej (29+27 v 46 dueloch).
S nožom na krku dohrávajú skrátenú základnú časť NHL hokejisti Detroitu. Tí po výhre nad Phoenixom 4:0 zdolali doma v dôležitom súboji v Joe Louis Arene aj Los Angeles 3:1 a posunuli sa na postupové 8. miesto v Západnej konferencii. Červené krídla majú na konte 52 bodov, deviaty Columbus Blue Jackets so Slovákom Mariánom Gáboríkom má o bod menej a je prvým tímom pod čiarou. Red Wings aj "modrokabátnikom" zostáva odohrať ešte dva zápasy, ale všetko majú v rukách hráči Detroitu, ktorí atakujú 22. účasť v play off za sebou.
Výsledky:
Tampa Bay - Toronto 5:2
 

Vyberte región